You are here
Home > Blakstienos >

Kodėl netikėtai iškrenta priaugintos blakstienos – kas kaltas ?

Būna atvejų, jog atlikus blakstienų priauginimą, priaugintos blakstienos taip gerai nelaiko, kaip yra tikimasi, tad atsitikus tokiam atvejui, labai svarbu iškart mokėti išanalizuoti visas priežastis, kas galėjo tai įtakoti. Mes tikime, jog kiekvienas stiprus blakstienų priauginimo meistras gali ir turi žinoti, kodėl grįžo klientas su nusiskundimais. Tad šis straipsnis yra būtent apie tai, kokios yra pagrindinės priežastys nelauktam blakstienų iškritimui. Tikimės, jog kiekvienas meistras atras papildomos ir naudingos informacijos.

Taigi, kai Jūs sulaukiate nusiskundimo iš klientės, jog krenta neseniai priaugintos blakstienos, tai yra ne tik blogai jūsų reputacijai, bet ir sukelia diskomfortą klientui. Meistras dirbdamas sugaišta iki 2,5valandos savo laiko, atlikus savo darbą labai kruopščiai ir išleidus klientą patenkintą, po to sulaukti nemalonaus skambučio yra itin nemaloni situacija. Kliento laikas taipogi yra brangus, jis užsirašo pas jus, gaišta savo laiką, sumoka didelius pinigus ir po kelių dienų jau mato kaip krenta jo blakstienos. Tokios situacijos yra labai gerai pažįstamos kiekvienam meistrui, tad kas iš tikrųjų yra kaltas??? Reaguoti į tokį atsiliepimą bei kliento komentarą yra būtina, kadangi Jūs privalote rūpintis savo reputacija, kuri labai įtakoja vėlesnį klientų ratą.

Visi klientai mėgsta garantijas. Garantijas, bet kam, už ką jis moka pinigus. Pavyzdžiui, žmogus perka daiktą, laukia garantijų, kad tikrai tas daiktas veiks, žmogus perka paslaugą, laukia garantijų, kad tikrai paslauga bus atlikta kokybiškai. Taip jis gali jaustis saugus. Tad suteikdami paslaugas savo klientams, pirmiausia pabrėžkite, jog suteikiate garantijas dėl savo paslaugos. Tačiau atsiminkite, garantijos gali būti įvairios. Galite garantuoti dėl laikymo dienų, priemonių ar kt. Jei blakstienos iškrito anksčiau, nei Jūs garantavote laikymo terminą, tada galite pasiūlyti apsilankyti nemokamai korekcijai, per kurią pridėsite trūkstamas blakstienas. Tačiau atėjus klientui nemokamai pasitvarkyti blakstienas išklausinėkite visas galimas situacijas, kodėl jam iškrito blakstienos. Dažniausiai klientai net nesuvokdami, patys įtakoja greitą blakstienų iškritimą savo neatsargiu elgesiu. Tokiu savo elgesiu Jūs parodysite klientui, jog esate savo srities profesionalas bei padėties šeimininkas.

Peržiūrėkime, kokios gali būti pagrindinės priežastys blakstienų iškritimui:

1. Meistro klaida

Na pagaliau mes visi esame žmonės ir visiems atsitinka klaidų. Gal būt pamiršote nutūralias blakstienas nuriebalinti prieš jas priauginant ? Ar tikrai gerai rodo Jūsų hidrometras ir drėgmės lygis Jūsų patalpose yra toks, kokį rekomenduoja Jūsų klijų gamintojas ? Visada pradėkite nuo savęs išanalizavimo. Analizuokite kiekvieną blakstienų priauginimo procedūros eigos etapą. Gal klijai jūsų buvo jau pasenę? Ar neteisingai juos laikėte savo darbo vietoje.

Niekuomet neskubėkite kaltinti kliento! Geriau raskite bendrą susitarimą, padarykite savo klientą laimingą, geriau gauti rekomendaciją, negu blogą atsiliepimą ir anti reklamą.

2. Kaip naktį miegame ?

Su šia problema dažniausiai susiduria klientės, kurios pirmą kartą prisiaugina blakstienas. Ne tik dieną, bet ir naktį mes turime tam tikrus įpročius, todėl miegojimo įpročiai gali lempti, kaip greitai blakstienos iškris. Dar blogiau, būna, jog miegodami, atsiremiame blakstienomis į pagalvę , mirkčiojame ir triname jomis į pagalvę. Tai pastebėsite iš karto, kadangi išorinis blakstienų kamputis bus iškritęs.

3. Aliejiniai produktai

Priminkite savo klientėms, jog skaitytų naudojamos kosmetikos ar higienos priemonių sudėtį, kas įeina į ją, juose turi nebūti aliejaus, gliukolių ir vaško. Įprotis naudoti tas pačias priemones, prie kokių jau pripratote prieš blakstienų priauginimą, gali netikti po blakstienų priauginimo.

4. Netinkamai parinktos blakstienos

Dažnai meistrės netinkamai parenka, kokias blakstienas auginti klientei. Būna tokių atvejų, jog atėjusios klientės turi jau tiksliai pasirinkusios, kokias blakstienas nori augintis. Bet visada reikia atsižvelgti ne tik į klientės norus, bet ir į jos natūralių blakstienų būklę, kuri dažnai gali nulemti, kokias įmanoma blakstienas auginti ant jos natūralių. Jei natūralios klientės blakstienos yra labai silpnos ir retos, mes negalime auginti storų ir ilgų blakstienų.Tokios priaugintos blakstienos tiesiog nusvirs žemyn ar tiesiog natūralios blakstienos neatlaikys ir iškris greičiau, nei būtų iškritusios pagal jų natūralų augimo ciklą. Taip pažeisite klientės natūralias blakstienas ir nesvarbu, jog ji norėjo labai ilgų blakstienų, jūs turite perspėti jas, apie jos blakstienų būklę.

5. Pešiojimas

Būna ir taip, jog blakstienos yra išpešiojamos dėl vienos ar kitos priežasties. Ir tai galima pamatyti kai yra randami klijų likučių ant blakstienų. Pešant blakstieną, dalis klijų lieka ant natūralių blasktienų, todėl akivaizdu, kodėl klientas grįžo visiškai be blakstienų. Prašau mokinkite savo klientes, jog taip daryti negalima. Pešiojant blakstienas jos yra dar labiau varginamos ir pažeidžiamos, pasiūlykite savo paslaugą, blakstienų nuėmimą arba dažniau lankytis papildymams.

6. Vienodai iškritusios blakstienos

Tai gali atsitikti dėl įvairių priežasčių:

Nauja dieta – norint įgauti gražias kūno linijas yra reikalinga ir dieta, todėl reikia keisti ir maitinimo įpročius

Kremas nuo raukšlių – gali sureaguoti blakstienų augimo ciklas ir priversti greičiau jas atsinaujinti.

Vaistai – pradėjome naudoti gydytojo paskirtus vaistus.

Stresas – ne viskas gyvenime sekasi puikiai, galbūt stresas darbe, padidėjęs krūvis ar panašiai. Tai paskatins plaukų atsinaujinimą arba jų visišką netekimą.

Nepamirškite, jūs esate savo kliento mokytojas bei konsultantas, todėl mokinkite, kaip reikia blakstienas nešioti,prižiūrėti ir saugoti.

Metų laikai – rudenį blakstienos atsinaujina greičiau nei vasarą.

Mes siūlom paaiškinti savo klientui, jog skirsite 30 min savo laiko patvarkymui, ar kiek Jūs patys nuspręsite, ir tai jam nieko nekainuos. O gal būt pritaikysite 10%,50% ar visą 100% nuolaidą, bet sekančiam kartui, jeigu problema pasikartos ne dėl Jūsų kaltės, tai bus skaičiuojamas papildymas ar pilnas priauginimas. Atminkite, nėra vieno teisingo atsakymo, turite rasti bendrą problemos sprendimo būdą. Kuo aiškiau viską paaiškinsite, priminsite, tuo lengviau bus Jums ir Jūsų klientui.

Sėkmės darbuose, gerų klientų, o jeigu turite klausimų, mes mielai juos atsakysime!

Komentarai

Komentarai

Top